Na de spataderbehandeling

Wat na de spataderbehandeling? We bieden je een overzicht van de complicaties die kunnen optreden, wat de kans is op de terugkeer van spataders en hoe de bloedcirculatie verder kan functioneren na de behandeling. 

Zoals bij elke operatie, is er ook bij de behandeling van spataders kans op complicaties. We bieden je een duidelijk overzicht van mogelijke complicaties en tips om deze, indien mogelijk, zoveel mogelijk te voorkomen. 

Complicaties na spataderbehandeling


Normaal is een patiënt na een spataderoperatie voor meerdere jaren geholpen. Na een behandeling zullen de symptomen van de spataders duidelijk verminderen of verdwijnen. Jammer genoeg komen spataders vaak terug na een behandeling. Na een klassieke spataderoperatie (stripping of endoveneuze technieken) kan dit oplopen tot maar liefst 70% na 10 jaar, waarbij het tijdstip waarop de spatader terugkomt sterk kan variëren. 

Ontdek waarom spataders kunnen terugkeren 


Bij het behandelen van een spatader, wordt de ader eigenlijk uit de circulatie gehaald. Heel wat patiënten stellen zich daarbij de vraag of hun bloedstroom wel nog goed kan werken. We leggen graag uit hoe de bloedcirculatie werkt na een behandeling. 

Lees meer over de bloedcirculatie na behandeling

Nabehandeling varices - Infobrochure
Download