Ontdek meer over de wereld van de flebologie. Flebologie is de wetenschap die focust op de ziekten van aders, in het bijzonder spataders. Varices of spataders zijn een vaak voorkomende aandoening die zonder behandeling tot grote ongemakken kan leiden en in een ver stadium zelfs tot wonden.

Naast uitleg over de mogelijke oorzaken en symptomen van spataders, bekijken we ook de evolutie ervan. Daarnaast bespreken we ook de verschillende behandelingsmethoden. Ook de nazorg en mogelijke complicaties bij de behandelingen worden toegelicht. 

Wie graag nog meer informatie wil over spataders, kan daarvoor terecht in het boek ‘Alles over spataders en trombose’, van onze eigen Dr. Marc Vuylsteke.

Wat zijn spataders?

Spataders of varices zijn uitgezette aders waarvan de kleppen niet meer sluiten. Ruim 20% van de mannen & 30% van de vrouwen krijgt hier mee te maken. Lees meer over spataders & de mogelijke aanpak ervan.

Waarom spataders behandelen?

Onbehandeld worden de spataders almaar groter en breiden zich uit. Lees meer informatie over waarom en wanneer spataders behandeld moeten worden.

Na een spataderbehandeling

We bieden je een overzicht van de complicaties die kunnen optreden, wat de kans is op de terugkeer van spataders en hoe de bloedcirculatie verder kan functioneren na de behandeling.

Wetenschappelijk onderzoek spataders

Onze afdeling vaatchirurgie van het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt is al jaren toonaangevend in België. Ondertussen hebben we heel wat publicaties op onze naam staan. Bekijk een overzicht van alle publicaties.

Secretariaat

Dienst Heelkunde

Van 08:00 tot 18:00 uur
Certificaat van de erkenning voor opleiding in de Flebologie, Vaatheelkunde - Heelkunde Tielt

Europese erkenning opleiding in de Flebologie

Ons ziekenhuis, meer specifiek de afdeling Vaatheelkunde, heeft een Europese erkenning voor opleiding in de Flebologie (wetenschap die focust op aandoeningen van de aders). Daarnaast hebben ook het kwaliteitslabel van de Europese instantie (UEMS) ontvangen, dat de competentie van zorg garandeert. 

Dr. Marc Vuylsteke

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices - Wondzorg - Lymfekliniek