Wetenschappelijk onderzoek

Onze afdeling vaatchirurgie van het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt is al jaren toonaangevend in België. We pionierden in de ontwikkeling van de endoveneuze technieken als behandeling van spataders. 

Al in 2003 startten we als eerste centrum in het land met het gebruik van de endoveneuze laserbehandeling. In navolging daarvan hebben we heel wat wetenschappelijk werk verricht om de techniek te optimaliseren. 

Zo hebben we een eigen laserfiber ontwikkeld, de Tulip fibre. Wereldwijd waren we het eerste centrum om te starten met de 1470 nm laser. Intussen is dit de gouden standaard voor de behandeling wereldwijd. 
Het wetenschappelijk werk bestond onder andere uit dierproeven en klinische studies. Het resultaat was een doctoraatsthesis (in 2012) over de endoveneuze laserbehandeling. 

Ondertussen hebben we meer dan 40 internationale peer-reviewed, wetenschappelijke publicaties op onze naam staan en zijn we, wat de veneuze pathologie betreft, veruit het meest wetenschappelijk werkend centrum van België

Een overzicht van onze publicaties, vind je onder 'Publicaties'. 

Daarnaast kan je ook nog onze verdiende awards bekijken of de lijst van congressen en presentaties of artikels verschenen in de pers