De abdominale heelkunde focust op de behandeling van abdominale aandoeningen. Dat zijn aandoeningen die zich situeren binnen de buikholte. Naast algemene aandoeningen, zijn er ook nog subspecialisaties: de colorectale heelkunde, de buikwand heelkunde en hepatobiliaire heelkunde. 

Algemene abdominale heelkunde

Wanneer zich een aandoening voordoet aan organen zoals de slokdarm of appendix, valt dit buiten de subspecialisaties. Onze chirurgen zijn ook gespecialiseerd in de behandeling van deze algemene aandoeningen.

Buikwand heelkunde

Een zwakke plek in de buikwand kan leiden tot een hernia. Afhankelijk van de locatie, is er sprake van een ander type breuk. Bekijk een overzicht van de verschillende breuken, symptomen en behandelingsmogelijkheden.

Colorectale heelkunde

Onder de colorectale heelkunde vallen aandoeningen van de dikke darm, maar even goed bekkenbodemheelkunde & proctologie (de endeldarm en aars). Bekijk meer informatie over de vaakst voorkomende aandoeningen en bijhorende behandelingen.

Hepatobiliaire heelkunde

We behandelen zowel goed- als kwaadaardige aandoeningen van de galblaas, lever, milt of pancreas. Bekijk meer informatie over galblaaslijden, de symptomen & behandeling ervan.

Secretariaat

Dienst Heelkunde

Van 08:00 tot 18:00 uur

Dr. Peter Lissens

Algemene en Gastro-intestinale Heelkunde – Proctologie – Slokdarmheelkunde (AZ Delta) - Stomazorg

Dr. Mehrdad Biglari

Hoofd Obesitaskliniek - Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde – Senologie