Ons lymfestelsel, dat instaat voor de afvoer van afvalstoffen en de afweer tegen infecties, werkt nauw samen met onze bloedsomloop. Een belangrijk systeem dus, waar soms ook iets fout kan gaan. 

Om je zo goed mogelijk te informeren, vind je in onze onderliggende rubrieken meer informatie over alles in verband met oedeem. Wat is een oedeem? Welke soorten zijn er? Maar ook hoe een oedeem behandeld kan worden en een zelftest

Wat is het lymfestelsel?

Ons lymfestelsel staat in voor de afvoer van afvalstoffen, maar ook voor de afweer tegen infecties. Lees meer over de functie en anatomie van ons lymfestelsel.

Oedeem

Een oedeem is een abnormale opstapeling van vocht in het weefsel. Lees meer over de vaakst voorkomende soorten oedeem en welke vormen er nog voorkomen.

Behandelen van een oedeem

Bij een oedeem is in eerste sprake van een niet-heelkundige, conservatie behandeling. Wanneer sprake is van een stabiele situatie, kan een heelkundige ingreep alsnog voorzien worden.

Zelftest bij een oedeem

Denk je een oedeem te hebben? Maar weet je niet van welk type? Aan de hand van een eenvoudige lijst kan je uitmaken welk type oedeem je hebt.

Secretariaat

Dienst Heelkunde

Van 08:00 tot 18:00 uur

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices - Wondzorg - Lymfekliniek