Overslaan en naar de inhoud gaan
Dienst Heelkunde
Sint-Andries Ziekenhuis Tielt
Menu

Wondkliniek

Wondkliniek

Wondzorg wordt vaak stiefmoederlijk behandeld. Een wonde geneest toch steeds……of toch niet?

Meer en meer wordt het duidelijk dat om een wonde te laten genezen er eerst en vooral naar de oorzaak van de wonde dient gekeken te worden. Ook het uitzicht en lokalisatie van een wonde speelt een rol bij het opstarten van een correct wondverband.

Op 22 maart 2014 organiseerde de dienst heelkunde van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt een symposium waarbij het thema wondzorg centraal staat! Titel was “Nieuwe evoluties in de wondzorg”. Accreditatie werd bekomen.
Dr. M. Flour van het UZ Leuven kwam de diabetische voetwonden toelichten. Vervolgens sprak Prof. dr. I. Fourneau van de dienst vasculaire heelkunde te UZ Leuven. Zij gaf meer uitleg over de fysiopathologie van chronische wonden. Mr. S Smet , wondzorgconsulent van het UZ Gent werd veronstschuldigd wegens ziekte. Als laatste spreker lichtte dr. D. Van den Bussche, Sint-Andriesziekenhuis Tielt toe hoe de wondzorg in de praktijk kan geoptimaliseerd worden aan de hand van praktische casussen.

 

Ondertussen is er sinds 2018 geïnvesteerd in uniforme aanpak van wondverzorging in het ziekenhuis en kunnen we beroep doen op wondverpleegkundigen, zowel op de afdelingen als op onze polikliniek. Ook stomazorg nemen zij voor hun rekening.

Aan de hand van fotomateriaal wordt elke wonde in kaart gebracht en kan de opvolging en eventuele aanpassing van de behandeling correct gebeuren. 

Het WONDZORGTEAM staat dagelijks tot uw beschikking. Samen met Mevr. Vanessa Van Renterghem (051/425487) op de polikliniek en Mevr. Rien Verstraete (051/425178) op de afdeling stuurt dr. Van den Bussche waar nodig de behandeling bij.

Ook werken we nauw samen met de thuisverpleegkundigen die ons steeds telefonisch of via mail kunnen bereiken: wondzorg@sintandriestielt.be.

Dr. Daphné Van den Bussche

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Dr. Peter Lissens

Dr. Peter Lissens

Algemene en Gastro-intestinale Heelkunde – Proctologie – Slokdarmheelkunde (AZ Delta)

Dr. Mehrdad Biglari

Dr. Mehrdad Biglari

Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde – Senologie

Dr. Marc Vuylsteke

Dr. Marc Vuylsteke

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Sint Andries Ziekenhuis - Tielt

logo Sint-Andriesziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis, gelegen aan de rand (langs de Ringlaan) van het centrum van Tielt in de provincie West-Vlaanderen.