Dr. Peter Lissens

Dr. Peter Lissens studeerde met grote onderscheiding af als dokter in de Geneeskunde aan de K.U. Leuven in 1991. Hij promoveerde tot geneesheer-specialist in de algemene heelkunde aan de K.U. Leuven in 1997.

Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar de gastro-intestinale heelkunde, waartoe hij een bijzondere bekwaamheid bekomt na een extra opleidingsjaar o.l.v. Prof. dr. F. Penninckx. Dr. Peter Lissens is sinds 1 mei 2000 werkzaam als algemeen-abdominaal chirurg in het Sint-Andriesziekenhuis. Sinds December 2014 is hij tevens toegelaten geneesheer in AZ Delta Roeselare-Menen specifiek voor slokdarmheelkunde.

Voor mij als chirurg zijn de buik en borstkas als een doos van Pandora. Je weet vaak niet waar je je als arts aan mag verwachten voor je aan de ingreep begint. Tijdens de operatie moet er voor een aangepaste aanpak & behandeling gekozen worden om de patiënt te helpen. Een geslaagde ingreep en een tevreden patiënt geven achteraf altijd voldoening. 

Dr. Peter Lissens

Specifieke interesses binnen de algemene en digestieve heelkunde:

Dokter Lissens maakt ook deel uit van het slokdarmcentrum. Een samenwerking tussen chirurgen met een expertise in slokdarmkanker. 

Voor meer info kan je altijd terecht op www.slokdarmcentrum.be