Nieuwe gemotoriseerde C-boog voor interventionele vasculaire behandelingen

Sinds eind april 2022 kan de dienst vaatheelkunde van het SAT gebruik maken van een nieuwe C-boog op het operatiekwartier. Het biedt niet alleen meer mogelijkheden voor artsen, maar ook meer comfort voor de pati├źnten.

Unieke kwaliteit

Sinds eind april 2022 kan de dienst vaatheelkunde van het SAT gebruik maken van een nieuwe C-boog op het operatiekwartier. Na marktonderzoek werd er gekozen voor een C-boog van de firma Acertys/GE. Het is de eerste levering en installatie in België van een OEC Elite CFD VAS15 Motorised Drive met Table side table Touch!

De OEC Elite CFD biedt verbluffende beeldkwaliteit en zichtbare details bij een lage dosis. Dit is zowel van belang voor de artsen verpleegkundigen maar ook voor de patiënt, namelijk een zeer goeie beeldkwaliteit met aandacht voor de veiligheid en minimale stralingsbelasting

Zo kan er gewerkt worden tot 4x digitale zoom zonder verhoging van de stralingsbelasting. Zo kan de focus kan gelegd worden op belangrijke details zonder enige wijziging in X-ray techniek. Dit toestel heeft eveneens een grote flat detector van 31x31cm met grootste field of view. 20% meer anatomie kan gezien worden tijdens de procedure. 

Intuïtieve bediening & gebruiksgemak

Uniek in zijn soort en bijkomend voordeel is dat deze C-boog volledig gemotoriseerd is. De arts kan zelf het toestel in de gewenste positie plaatsen en/of een reeds gebruikte positie opnieuw laten innemen. Hierdoor kan er preciezer gewerkt worden en kan de omloop-verpleegkundige in de zaal wat ontlast worden.

Met het bijhorende table side touch, kan de arts ook zelf en steriel het toestel bedienen: er kan een roadmap gemaakt worden, of bv. onder zoom gewerkt worden om meer detail te zien. De bediening is zeer intuïtief zodat zowel de artsen als verpleegkundigen nu al na enkele weken reeds alle aspecten van het toestel onder de knie hebben. Een top investering van ons ziekenhuis.

Terug naar overzicht