Zomers Marrokaans stoofpotje

De zomer komt eraan, hoog tijd om dit gezond Marokkaans stoofpotje eens op het menu te zetten! Ook heerlijk als koude lunch op een warme zomerdag.

Tip! Lekkere alternatieven

Kikkererwten of andere peulvruchten (zoals linzen of rode bonen) zijn perfect als eiwitbron. Aanvullend kan voor mager gevogelte (zoals kip-/kalkoenfilet) of magere vis gekozen worden

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 200 gram volkoren couscous
  • 6 wortelen
  • 2 courgettes
  • 1 bloemkool
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 400 milliliter vetarme groentebouillon
  • 400g kikkererwten (uit blik of voorgekookt)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie

Kruiden & afwerking

  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 3 centimeter van een verse gemberwortel
  • 1 koffielepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 koffielepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 bosje verse koriander

Voorbereiding

  • Snipper de ui fijn en pers de knoflook
  • Was de courgette en snijdt deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter
  • Verdeel de bloemkool in roosjes
  • Schil de wortelen met een dunschiller en snijdt deze eveneens in plakjes van een halve centimeter
  • Schil de gember en snijdt deze in kleine stukjes
  • Kook de verse kikkererwten zoals aangegeven op de verpakking of giet de kikkererwten in blik in een zeef en spoel deze goed
  • Was de verse bladpeterselie en koriander goed en hak deze fijn

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook in enkele minuten glazig
  2. Voeg nu de verse gember, het paprikapoeder, de gemalen komijn, kurkuma  en peper toe aan het geheel
  3. Voeg de wortelen en de bouillon toe en laat deze enkele minuten koken
  4. Voeg na enkele minuten eveneens de bloemkoolroosjes en courgetteplakjes toe en laat dit ongeveer een kwartiertje op een matig vuur koken en roer af en toe om
  5. Wanneer de groenten al dente zijn, kunnen de kikkererwten worden toegevoegd
  6. Bereidt ondertussen de volkoren couscous zoals aangegeven op de verpakking
  7. Werk het stoofpotje af met de verse bladpeterselie en koriander

Variatietip! 

Gebruik groenten naargelang het seizoen, pompoen of pastinaak zijn ook erg lekker in dit stoofpotje.

Terug naar overzicht