Kalkoencurry met groenten en zilvervliesrijst

Een heerlijke curry met kalkoen, groenten en zilvervliesrijst. Lekker als lunch of een licht diner.

Tijdsbesteding: 15 - 30 minuten Personen: 4

 

Ingrediƫnten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 500 g prei
  • 2 courgette(s)
  • 2 ui(en)
  • 4 el rozijnen
  • 6 takjes koriander
  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 4 el kokosmelk of Alpro Cuisine Coconut
  • 4 el magere yoghurt
  • 100 ml water

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groenten schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  4.  Was de koriander en knip de takjes klein.
  5. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
  7. Voeg de groenten, de rozijnen, de kokosmelk en het water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  8. Breng het gerecht op smaak met peper.
  9. Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.
Terug naar overzicht