Wortel-Pompoensoep 1 september 2020 Een heerlijke soep om je te verwarmen op koude dagen. IngrediĆ«nten 1 ui 1 teentje look 1⁄4 butternut pompoen 5 dikke wortels 1 appel 1 vetarm bouillon blokje Water Kruiden: peper, zout Olijfolie of vloeibare margarine bakken en braden Eventueel wat gemberpoeder of een halve sinaasappel Bereidingswijze Snijd de ui in grove stukken en plet de look. Snijd de pompoen, wortels en appel in grove stukken. Bij een butternut pompoen is het niet nodig om de pompoen te schillen. Stoof de ui en look even aan. Stoof daarna kort de wortels en pompoen aan. Voeg de appel eraan toe. Voeg water toe tot alles net niet onder water staat. Voeg het bouillonblokje toe. Laat koken tot alles gaar is (minstens 20 minuten) en mix het geheel. Voeg het sap van een halve sinaasappel toe en kruid af met peper, zout, gember volgens smaak. Tip! Maak meer in een keer, want je kan deze soep gerust invriezen. 1 keer werk, maar meerdere keren genieten! Terug naar overzicht