Belangrijk nieuws: wij gaan voor de organisatie van het Wereld Congres in Flebologie

Ieder land of groep van landen heeft een nationale wetenschappelijke organisatie die de bijscholingen organiseert en wetenschappelijk onderzoek stimuleert in ons vakgebied: Flebologie of de aandoeningen/ziekten van aders.

Wij maken deel uit van de Benelux vereniging voor Flebologie. Al die nationale verenigingen zijn lid van een wereld overkoepelend orgaan, de UIP of Union internationale de Phébologie - International Union of Phlebology.

Om de twee jaar wordt er een ‘wereld congres’ georganiseerd, dit telkens op een andere locatie. Hierbij komen duizenden artsen vanuit alle landen ter wereld, voornamelijk vaatchirurgen, dermatologen, angiologen,.. samen rond een interessant wetenschappelijk programma.

Benelux vereniging voor flebologie stelt zich kandidaat om dat wereld congres te organiseren in 2025!

Terug naar overzicht