Overslaan en naar de inhoud gaan
Dienst Heelkunde
Sint-Andries Ziekenhuis Tielt
Menu

Spataderkliniek

ETA trial

Om de momenteel de twee meest gebruikte endoveneuze technieken te vergelijken, namelijk endoveneuze laser(1470-1500nm laser + Tulip fibre) en radiofrequentie ablatie, wordt er een nieuwe studie opgestart. Hierbij willen wij een mogelijk verschil in resultaten van beide technieken nakijken. Deze studie wordt uitgevoerd in het UZ Gent, UZ Leuven-Gasthuisberg en het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt.
De bedoeling is om in de drie ziekenhuizen samen een 400 tal patienten te behandelen en de gegevens hiervan in studieverband statistisch te verwerken. Hierbij zullen patiënten die akkoord gaan om deel te nemen aan de studie ofwel behandeld worden met de catheter voor radiofrequentie ablatie ofwel met de tulpcatheter bij laser. Hierover het lot beslissen. Een kostenvergoeding onder vorm van gratis steunkousen wordt voorzien.  Daartegen staat dat we vragen om een controle onderzoek te ondergaan op volgende tijdstippen: 5 dagen, 1 week, 1maand, 6 maand en 1 jaar na de behandeling. Op deze controle raadplegingen zal er een klinisch onderzoek gebeuren in combinatie met een echografisch onderzoek van het behandeld lidmaat. er zal ook op geregelde tijdstippen aan de patienten gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen.

Daar het gaat om 2 courant gebruikte en onderzochte behandelingstechnieken kunnen we stellen dat die studie geen bijkomende risico's inhoud voor de patient.

Bij deze willen we ook alle patiënten die hieraan willen meewerken van harte bedanken. Alleen dank zij zo'n studie kunnen we behandelingstechnieken op hun waarde beoordelen.

Dr. Daphné Van den Bussche

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Dr. Peter Lissens

Dr. Peter Lissens

Algemene en Gastro-intestinale Heelkunde – Proctologie – Slokdarmheelkunde (AZ Delta)

Dr. Mehrdad Biglari

Dr. Mehrdad Biglari

Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde – Senologie

Dr. Marc Vuylsteke

Dr. Marc Vuylsteke

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Sint Andries Ziekenhuis - Tielt

logo Sint-Andriesziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis, gelegen aan de rand (langs de Ringlaan) van het centrum van Tielt in de provincie West-Vlaanderen.