Overslaan en naar de inhoud gaan
Dienst Heelkunde
Sint-Andries Ziekenhuis Tielt
Menu

Obesitaskliniek

Na de ingreep

Gastric Bypass en Sleeve gasterectomie

De maagsonde wordt al in de operatie kamer verwijderd en de patiënten gaan naar de ontwaakkamer. Ongeveer 1 à 2 uur na de operatie, wanneer zij goed wakker zijn, zijn zij al in hun kamer en mogen zij beginnen drinken, yoghurt en dergelijke wordt ook aangeboden.

De eerste dag wordt al overgegaan naar normaal warme maaltijd. Uiteraard zullen patiënten niet veel kunnen eten maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk over te gaan naar de normale voeding. De eerste dag na de operatie worden de patiënten in de namiddag ontslagen.
De eerste controle gebeurt na 3 weken. Vanaf dan drie maandelijks gedurende de eerste jaar, zes maandelijks tijdens de tweede jaar en nadien jaarlijks gedurende drie jaar. Controles worden altijd aangevuld met een volledige bloedonderzoek.

Gastric Banding

Patiënten worden de dag van de operatie opgenomen. Na de operatie gaan zij onmiddellijk vanuit de ontwaakkamer naar hun kamer. De dag nadien na warme maaltijd worden zij rond 14 uur ontslagen. Het bandje zal voor het eerst na 5 weken opgespoten worden wanneer al de maag volledig ontzwollen is. Het bandje wordt altijd onder RX aangepast.
De opvolging gebeurt op dezelfde manier als andere bariatrische ingrepen.

Dr. Daphné Van den Bussche

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Dr. Peter Lissens

Dr. Peter Lissens

Algemene en Gastro-intestinale Heelkunde – Proctologie – Slokdarmheelkunde (AZ Delta)

Dr. Mehrdad Biglari

Dr. Mehrdad Biglari

Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde – Senologie

Dr. Marc Vuylsteke

Dr. Marc Vuylsteke

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Sint Andries Ziekenhuis - Tielt

logo Sint-Andriesziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis, gelegen aan de rand (langs de Ringlaan) van het centrum van Tielt in de provincie West-Vlaanderen.