Overslaan en naar de inhoud gaan
Dienst Heelkunde
Sint-Andries Ziekenhuis Tielt
Menu

Angiojet

zaterdag 09 juni 2018

Sinds kort is er bij de dienst vaatheelkunde een nieuwe investering gebeurd: de Angiojet.Angiojet
Dit toestel kan gebruikt worden in de behandeling van de ‘diepe veneuze trombose’(DVT). Dit is een bloedklonter die ontstaan is in de diepe aders van het been of de onderbuik. Dit nieuw toestel laat toe om die klonters snel op te lossen.

Met dit systeem wordt er een catheter in de diepe ader gebracht. Door middel van mechanische destructie van de stolsels, een combinatie van spoelen en zuigen, en door het lokaal onder druk inspuiten van stolsel oplossende medicatie (thrombolytica), worden de stolsels veel sneller opgelost. In plaats van één of twee dagen, zoals bij klassieke behandeling (thrombolyse), kan het nu in een paar uur tijd. Met andere woorden, het systeem werkt veel efficiënter, wat de hospitalisatieduur en zeker de verblijfsduur op intensive care aanzienlijk korter maakt. Omdat met dit systeem minder stolseloplossende medicatie (thrombolytica) gebruikt wordt, is uiteraard ook het bloedingsgevaar veel kleiner. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt in de behandeling van thrombosen in de onderbuik-lies regio. Het snel oplossen van die stolsels kan de laatijdige complicaties (zie post thrombotisch syndroom) ervan beperken of voorkomen.

Ook bij verstopte slagaders of overbruggingen kan dit toestel gebruikt worden.

Angiojet

Dr. Daphné Van den Bussche

Dr. Daphné Van den Bussche

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Dr. Peter Lissens

Dr. Peter Lissens

Algemene en Gastro-intestinale Heelkunde – Proctologie – Slokdarmheelkunde (AZ Delta)

Dr. Mehrdad Biglari

Dr. Mehrdad Biglari

Algemene en Hepatobiliaire Heelkunde – Senologie

Dr. Marc Vuylsteke

Dr. Marc Vuylsteke

Vasculaire en Thoracale Heelkunde – Varices

Sint Andries Ziekenhuis - Tielt

logo Sint-Andriesziekenhuis

Het Sint-Andriesziekenhuis is een loco-regionaal ziekenhuis, gelegen aan de rand (langs de Ringlaan) van het centrum van Tielt in de provincie West-Vlaanderen.